Lancering Actieplan Hout in de gww

2017-05-15 16:47:13

Datum: 11 mei 2017

 

PERSBERICHT                                                                        

Reuring in de gww door actie houtsector – Lancering Actieplan Hout in de gww en www.houtindegww.nl door Centrum Hout

Almere, 11 mei 2017 - Het slaan van een damwand markeerde vandaag, donderdag 11 mei, de start van een reeks activiteiten gericht op de kennisversterking rond (hard)hout in de gww. 12 leden van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) zetten onder leiding van het Centrum Hout gezamenlijk in op het verbeteren van de positie van houttoepassingen in de waterbouw. ‘Dat is een 4 x win-situatie voor handel, opdrachtgevers, ingenieursbureaus én rijksoverheid, want hout scoort (in tegenstelling tot bijvoorbeeld kunststof) volgens de meest recente milieustudies goed binnen EMVI en draagt bij aan CO2-reductie, verhoogd het bio-based percentage verder naar 50% en is uitermate circulair’,  aldus Eric de Munck, projectleider van het Actieplan.

Het Actieplan is gericht op het ondersteunen van civiel ingenieurs die een spilfunctie hebben in de keten. Daarvoor is het afgelopen jaar een stroom nieuwe informatie ontwikkeld die vanaf vandaag actief verspreid zal worden via onder meer lunchlezingen, maar ook vindbaar op het splinternieuwe platform www.houtindegww.nl.

De houthandel biedt voorschrijvers en adviseurs van gww- en infraprojecten meer dan alleen de materialen. ‘We hebben alle reden om dat te doen: hardhout is een natuurlijk, hernieuwbaar, 100% bio-based én circulaire grondstof. Er is ruim voldoende duurzaam geproduceerd hardhout beschikbaar. Door meer (tropisch) hardhout uit duurzaam beheerde bossen te gebruiken worden niet alleen bossen en biodiversiteit behoed tegen ontbossing, er wordt ook meteen gewerkt aan het realiseren van CO2 reductie in de gww”, aldus Ad Wesselink (directeur Wijma Kampen BV), één van de initiatiefnemers van het Actieplan. 

‘Het is enerverend te zien dat de houtsector de handen inéén slaat om civiel technici te ontzorgen’. Aan het woord is Eric de Munck (projectleider Centrum Hout) ‘vanaf vandaag starten we onder andere met een roadshow met gratis lunchlezingen voor medewerkers van ingenieursbureaus. We willen graag kennis delen rond veelgestelde vragen over onder meer milieuaspecten, detaillering, Total Cost of Ownership en constructieberekeningen’. 

Vandaag zijn ook de voor het plan ontwikkelde RAW-bestekteksten officieel overhandigd aan Emile Hensen (projectmanager Aanbesteden en Contracteren van CROW) voor opname in de RAW-systematiek. 

De nieuwe houtwijzer ‘Houten damwanden’, waarmee eenvoudig afmetingen van houten damwanden kunnen worden berekend en gecontroleerd, werd in ontvangst genomen door Tunis Hoekstra (ingenieur en projectleider bij ingenieurs Boorsma) die regelmatig adviseert richting gww.

Het is een voorbeeld voor de nieuwe houtkoepel van VVNH en NBvT. Met de bundeling en het benutten van kennis en kunde op de verschillende niveaus zal ook de nieuwe houtfederatie het verschil gaan maken’, aldus Paul van den Heuvel (directeur VVNH).

 

JAARVERSLAG 2014 VVNH

2015-06-22 11:43:50

Wat doet de Koninklijke VVNH voor haar leden?

Na de enthousiaste reacties op het jaarverslag 2013 wederom een digitaal jaarverslag. Het jaarverslag brengt dit jaar acht elementen van het VVNH-dienstenpakket in beeld, zowel de activiteiten van het secretariaat, als de resultaten voor de leden. We nodigen u van harte uit om het jaarverslag te bekijken.  U kunt het jaarverslag hier inzien.

 

VVNH jaarverslag 2013

2014-07-21 10:46:09

'Waar staat de houthandel in 2013? En in 2020?

Ook de Koninklijke VVNH gaat mee met het digitale tijdperk waarin we leven. Voor het eerst komt de VVNH met een digitaal jaarverslag waarin we terugblikken naar de activiteiten en ontwikkelingen binnen de vereniging in 2013. U kunt de verslagen van de secties op de webpagina’s hieronder downloaden en desgewenst uitprinten. Het complete verslag vindt u op de laatste pagina. Ook kijken we in dit digitale jaarverslag graag samen met u vooruit aan de hand van de vraag ‘Waar staat de handel in hout- en houtproducten in 2020?’...' > Lees meer

 

 

 

Accoya project 's Heeren Vrunten

2013-10-31 10:45:31

Van Ierssel Houtimport is in het voorstadium van dit project in contact gekomen met dhr. Toon Klep van OSA-Architecten uit Etten-Leur. Hij is de architect van dit project en heeft de 7 nieuwbouwwoningen op landgoed ’s Heeren Vrunten getekend en ontworpen. Het betreft hier 7 moderne Langgevel boerderijen en bijgebouwen welke onder architectuur gebouwd worden met materialen die passen in de landelijke en natuurlijke omgeving .

Van Ierssel Houtimport heeft in het beginstadium de voorgeschreven houten gevelbekleding van Accoya bemonsterd in diverse modellen & afmetingen welke dan ook op hun beurt weer waren behandeld met verschillende afwerkingsproducten om zo uiteindelijk tot een juiste keuze te komen welk type zou worden toegepast in dit project.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Zweeds Rabat deel met sponning en fijnbezaagde zichtzijde welke 2x rondom zwart is behandeld met Cronolin Cronostain. Deze zeer fraaie combinatie zorgt voor een mooie rustige uitstraling die perfect past bij de gedachte van dit nieuwbouwplan in deze natuurlijke omgeving. Accoya is met zijn uitstekende duurzaamheid en gegarandeerde garantie van 50 jaar bovengronds de perfecte houtsoort voor dit soort geveltoepassingen.

Indien U meer informatie over Accoya of onze andere houtsoorten wenst, neemt U dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze ervaren houtspecialisten.

Klik op de foto's voor een vergroting:

   

 

CE markering

2012-12-11 12:02:20

CE markering is vanaf 1 januari 2012 verplicht voor hout waar constructief op berekend wordt. Met de CE markering verklaart de producent dat het product voldoet aan de relevante technische specificaties zoals brandveiligheid, draagbaarheid en duurzaamheid. Producten met CE markering voldoen daarom meestal aan het bouwbesluit mits de gevraagde eigenschappen van het hout overeenkomen met het geleverde hout. Veel van de NEN normen zijn dan ook verwerkt in de CE markering norm NEN-EN 14081-1 +A1. Bij CE worden verwijzingen gemaakt naar onder andere visueel en machinaal sterkte sorteren, duurzaamheid, naamgeving, brandklasse, afmeting en vochtmeting. Er zijn ook andere producten waaronder plaatmateriaal die CE plichtig zijn. Middels de CE module van de VROM kunt u inzien welke normen bij welke bouwproducten horen. Klik hier om de CE module in te zien. Voor meer informatie met betrekking tot de CE markering, zie ook de brochure van de VROM.

Per 1 januari 2012 beschikt Van Ierssel Houtimport over het CE certificaat loofhout voor constructieve toepassingen aangaande volgende houtsoorten: *

* Klik op de houtsoorten om de bijbehorende CE conformiteitsverklaringen in te zien.

Please follow the links below in order to view the Ekki ceritficates of conformity in English: 

 

Accoya® hout

2011-07-19 10:38:41

Van Ierssel Houtimport levert ook Accoya® hout. Dit extreem duurzame hout is door en door gemodificeerd.

Hierdoor heeft Accoya® hout belangrijke voordelen:

 

  • Accoya® hout is altijd van constante kwaliteit en haalt de hoogst mogelijke prestaties volgens de vastgestelde normen.

  • Wanneer Accoya® hout wordt gezaagd of geprofileerd, kunnen nooit houtoppervlakken bloot komen te liggen die niet geacetyleerd zijn.

  • Hierdoor is het niet nodig dergelijke oppervlakken met milieuonvriendelijke middelen te beschermen, zoals dat bij de zogenaamde envelopbehandelingen wel noodzakelijk is.

Indien U meer info over Accoya® hout wenst zoals b.v. eigenschappen, verwerkingsvoorschriften, beschikbare lengtes en afmetingen, verzoeken wij U om contact met ons op te nemen.

 

 

Houtwijzer; eisen en wetgeving

2010-05-04 10:58:32

- Aan welke regelgeving moet ik voldoen?
- Wat is duurzaam hout?
- En hoe kan ik de kwaliteit van hout vast leggen?

Er zijn een tal van aspecten die aan bod komen bij het werken met hout. Bij elke toepassing van hout zal het hoofddoel zijn: voldoen aan veiligheid, gezondheid en verantwoordelijkheid.

Van Ierssel Houtimport BV heeft samen met Koninklijke Boogaerdt Groep een Houtwijzer opgesteld. Gedetailleerd informatie over duurzaamheid, certificering, eurocodes, KOMO, CE markering enz.