Disciplines

U kunt bij Van Ierssel Houtimport terecht met al uw specifieke eisen en wensen. Op maat zagen, schaven, drogen, sorteren of rechtstreekse leveringen. Alles is mogelijk en alles gebeurt in eigen regie.

Wij helpen u graag.

Zagerij

U kunt alle houtsoorten op de door u gewenste maat laten zagen in onze zagerij. Onze zagerij zaagt balken tot maximaal 12 meter lengte. De maximale grootte van de kopmaat is afhankelijk van de beschikbare stammen en hun diameter, maar bijvoorbeeld 400 x 400 mm behoort tot de mogelijkheden.

De Europese en Afrikaanse houtsoorten worden meestal in onze eigen zagerij op bestek of als plaathout gezaagd. Grote partijen laten wij ook rechtstreeks in het land van herkomst zagen. Dat is wel zo efficiënt en dus kostenbesparend.
De meeste Aziatische en Amerikaanse houtsoorten worden door eigen import in volle bundels rechtstreeks geleverd of bestekmatig aan de Nederlandse handel verkocht.

Schaverij

Onze schaverij schaaft tot een maximale kopmaat afmeting van circa 300 x 300 mm. Wij kunnen allerlei profileringen en modellen voor u maken. Uitstekende kwaliteit en de juiste maatvoering staan hierbij voorop.

Bel of mail ons om uw specifieke wensen te bespreken.

Drogerij

Hout vakkundig drogen vraagt om specifieke kennis. Ons bedrijf heeft ruim veertig jaar ervaring in het drogen van allerlei houtsoorten. Wij durven onszelf dan ook een specialist te noemen op dit gebied. Op onze eigen werf beschikken wij over maar liefst acht droogkamers. Deze variëren in grootte van 50 tot 150 m3. In overleg drogen wij ook voor derden.

Sorteren

Hebt u hout nodig een specifieke toepassing of hebt u een netto vraagspecificatie? Bijvoorbeeld voor trap spillen of zichtwerk? Of dient het hout aan voorgeschreven richtlijnen of eisen te voldoen? Onze ervaren bestekzoekers sorteren aan de hand van uw wensen het benodigde hout. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste kwaliteit.

Maatwerk bij Van Ierssel

Aanvoerpartijen

Veel partijen worden verkocht op aanvoer en gaan direct vanuit de haven naar de klant.

Uw voordelen:

  • Minder transport, dus de kortste levertijd,
  • Geen tussentijdse opslag, dus minder handeling,
  • Lagere kosten.

Advies

Aannemers, overheden en andere opdrachtgevers vragen ons regelmatig om advies. Zij maken graag gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring. Wij zijn namelijk niet alleen vertrouwd met alle houtsoorten, maar ook met alle denkbare bewerkingen ervan, de gebruiksdoelen en de duurzaamheid. We weten de weg in deze aparte wereld. We kennen de producenten, de oogstgebieden en we zijn ook vertrouwd met alle milieuregels, product normeringen en wat verder van belang is.

Binnen Van Ierssel Houtimport is zoveel kennis van hout aanwezig, dat op praktijk georiënteerde vragen bijna altijd een gericht antwoord of advies kan worden gegeven.