Bilinga

Vers Bilinga-kernhout is geel tot oranjegeel, nadonkerend naar oranjerood tot goudbruin. Het duidelijk te onderscheiden brede spint is bleekgeel tot wit. Door de kruisdraad is op het gezaagde kwartierse vlak een streeptekening te zien. Ondanks de grote hardheid kan Bilinga machinaal toch vrij goed worden bewerkt. Door de sterke kruisdraad moet, om een glad oppervlak te krijgen, bij machinaal schaven met een kleine verspaanhoek worden gewerkt. Bewerken van gedroogd Bilinga heeft een duidelijk afstompende werking op zagen en beitels.

Bekijk de datasheet

Bilinga stam

Bilinga Rondhout

In onze eigen rondhoutzagerij kunnen wij voor u speciaal op maat zagen. Van kleine orders tot grote bestekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. De voorraad Bilinga rondhout bestaat bijna geheel uit FSC® gecertificeerd Bilinga. Het rondhout zagen wij speciaal voor u op maat (bestek). Dit betekent dat we kunnen voldoen aan uw vraag naar duurzaam geproduceerd hardhout met certificaat. Daarnaast is het ook mogelijk afwijkende afmetingen hout te combineren met snelle levertijden.

Toepassingen

Bilinga is geschikt voor veel bouwconstructies, zowel binnen-als buitenwerk, en als constructiehout in de waterbouw voor steigers, bruggen, brugdekken, gordingen, enz. Andere toepassingen zijn parkbanken, hekken, poorten, pergola´s, bedrijfsvloeren, dwarsliggers, parket, meubelen, beeldhouw-en draaiwerk en inlegwerk.

CE markering

Per 1 januari 2012 kan Bilinga geleverd worden met CE markering volgens de NEN 5493 norm. Vanaf 1 januari 2012 wordt het aanbrengen van een CE-merk op constructiehout namelijk veelal verplicht. Doel van het CE-merk is de handelsbeperking binnen de Europese Unie weg te nemen. Met de CE markering verklaart Van Ierssel Houtimport dat het product beantwoordt aan de bepalingen van de referentiedocumenten (conformiteit) en dat het dus overal in de Europese economische ruimte mag worden verhandeld. Klik hier om het CE certificaat in te zien.

Klik hier voor de D35 prestatieverklaring en hier voor de D50 prestatieverklaring. Verder beschikt Van Ierssel Houtimport over CE markeringen voor de houtsoorten Azobé en Tali

Voorraad

Door onze ruime voorraden en onze mogelijkheden in de zagerij is het mogelijk om deze houtsoort snel te verwerken. De zagerij kan elke gewenste bestekmaat op maat voor u zagen tot maximale maten en lengtes.

Dikte (mm) Breedte (mm) Lengtes (cm)
25 145 215 tot 485 (lotus)
32 150 en 200 300 tot 500
50 150, 200, 250 en 300 300 tot 500
65 150 300 tot 500
100 150 en 200 300 tot 500

 

< Terug naar Houtsoorten

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.