Oregon Pine

De gangbare importkwaliteit in Oregon Pine is “No. 2 Clear & Better”. De regels voor deze kwaliteit zijn vrij algemeen en weinig strikt. Een enorme variatie in deze kwaliteit is mogelijk zonder de regels te overschrijden. Van Ierssel Houtimport levert speciaal voor de Nederlandse markt een hogere kwaliteit Oregon Pine te allen tijde gecertificeerd, FSC of PEFC. Al ongeveer 75 jaar wordt deze voortreffelijke houtsoort uit de Amerikaanse staat Oregon en uit het Canadese British Colombia door ons geïmporteerd. Wij kunnen dus bogen op een lange ervaring als leverancier aan de timmer-(kozijnhout), ladder- en mastenindustrie.

Wij importeren slechts van die zagerijen welke bereid zijn met ons mee te gaan in de richting van de door de timmerindustrie gestelde eisen. Deze extra eisen bestaan uit beperkingen in het aandeel spint, kwasten & harszakken en gelden ook voor de fijnnervigheid. Tevens voldoet het Oregon Pine van Van Ierssel Houtimport in vol hout (dus niet gevingerlast) aan de eisen welke gelden voor het Politiekeurmerk m.b.t. de weerstandsklasse voor inbraakwerendheid (bron Stichting Hout Research).

Bekijk de Datasheet

Contact

Toepassingen

Oregon Pine wordt, dankzij de gunstige sterkte eigenschappen en de grote afmetingen waarin het te koop is, voor zeer veel toepassingen gebruikt. In de bouw voor zowel de binnen- en buitenwerk. Bijvoorbeeld betimmeringen, ramen, kozijnen en deuren (met kwartiers gezaagde stijlen en dorpels), vloeren van kwartiers gezaagde delen(zogenaamde riftvloeren), pergola’s en hekken. Zwaar balkhout wordt in dragende (spant)constructies toegepast. Aangezien Oregon Pine behoorlijk bestand is tegen zuren, wordt het ook voor vaten en kuipen in de chemische industrie gebruikt. Bekende toepassingen zijn ook ladderbomen, turngereedschap (bijvoorbeeld banken, evenwichtsbalken, wandrekken), carrosseriebetimmering, lijsten, stelen, stokken, meubelen en voor botenbouw (dekken voor jachten, huiden, spanten, masten, kano’s en roeiriemen).

Voordelen van Oregon Pine

Door onze hoge eisen een constante kwaliteit hout op voorraad zorgvuldig in Amerika gedroogd. Ruime ervaring en kennis van onze sorteerders en verkoopadviseurs maken vele bewerkingen mogelijk door onze eigen zagerij en schaverij. Oregon Pine mag blank afgewerkt worden toegepast buiten de glaslijn, waardoor de mooie geel-bruine kleur zichtbaar blijft. Levering mogelijk tot zeer zware maten. Ook is er de mogelijkheid tot leveren onder het KOMO keurmerk.

Uiteraard moeten we het hebben van het uitleveren van Oregon Pine aan de verbruikers en hopen dan ook dat u ons wilt betrekken bij het aanbieden of leveren van ons hout aan de verbruiker. Wij nodigen u dan ook graag uit om eventueel samen met uw opdrachtgever ons bedrijf en de houtsoort Oregon Pine te komen bekijken. Indien u meer informatie wenst over onze mogelijkheden in deze of een van de andere houtsoorten kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Wij beschikken continu over een ruime voorraad in de meest gangbare maten voor o.a. kozijnen, ramen, deuren, gevelbekleding, ladders en masten.

Momenteel ook Oregon Pine in:

  • Halfhouts KOMO rabat 25 x 150 mm rift
  • Diverse modellen glaslatten
  • Gevel- en timmerwerk in Boogaerdt’s Oregon Pine is geschikt voor toepassing onder POLITIEKEURMERK

Gecertificeerd

Onze voorraad is volledig gecertificeerd, met een FSC® of PEFC keurmerk.

< Terug naar Houtsoorten

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.