Eiken Constructiehout

De veelzijdigheid van Eiken constructiehout is immens. Historisch gezien laten gebint constructies zien hoe veerkrachtig dit bouwmateriaal is. Het is sterk, duurzaam en kan onbehandeld worden toegepast.

De duurzame kap wordt gedaan in de winter; de tijd waarin de boom niet actief is en de sapstroom minimaal is. Onze Eiken constructiebalken worden geïmporteerd uit Frankrijk. De stammen worden ‘vers’ gezaagd in de gewenste maatvoering en wordt geleverd met een 100% PEFC® certificaat (het keurmerk voor duurzaam bosbeheer).

Een veel gestelde vraag die we krijgen bij vers gezaagd constructie hout is of het gaat werken nadat het is toegepast. Het antwoord is ja, zelfs voor ‘aangedroogde’ balken! Eiken krimpt in dikte en breedte met ongeveer 5-7%. In lengte is het verschil nihil. Door het krimpen worden de verbindingen aangetrokken en wordt de constructie stijver. Tijdens het drogen ontstaan er oppervlakte scheuren die de Eiken balken hun karakteristieke traditionele uiterlijk geven.

We leveren diverse kopmaten met verschillende lengtes uit voorraad. Daarnaast kunnen wij elk bestek voor u op maat zagen. De balken worden gezaagd volgens de Europese standaard EN-975-1 en worden geleverd als mix onder Q-PA & Q-P1 kwaliteit. Perfect voor onder andere carports, molenbouw, overkapping, gebint constructie of het renoveren van een bestaande balklaag.

Wij raden u aan om het hout door onze machinale te laten schaven (maximaal 290 x 290 mm).

De natuurlijke duurzaamheid van Eiken komt mede door het hoge looizuurgehalte. Gebruik daarom uitsluitend RVS schroeven of ga voor de traditionele pen en gat verbinding.

Voorraad eiken constructiehout

Direct beschikbaar uit voorraad
150 x 150 mm 200 x 200 mm 250 x 250 mm
Lengtes: 3-5 m1 Lengtes: 3-5 m1 Lengtes: 3-5 m1

Maximale maatvoering

Maximale kop maat (ruw): 500 x 500 mm
Maximale lengte: 18 meter
Maximale schaafmaat: 290 x 290 mm
Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde of PEFC-gecertificeerde producten.

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.