Okan

Het kernhout van Okan is geel tot goudbruin met een min of meer lichte tot donkere olijfgroene tint, die onder invloed van licht roodbruin wordt. Op het kopse vlak zijn de groeiringgrenzen door de donkere kleur duidelijk te herkennen. Het spint is lichtroze en 50-75 mm breed. Okan valt onder kwaliteitsklasse categorie 3/Tropisch/NEN 5493 en is ingedeeld in sterkteklasse D50 (NEN-EN 338).

Contact

Bewerkbaarheid

Moeilijk door het wisselende draadverloop en de hoge volumieke massa. Het oefent op gereedschappen een afstompende werking uit. Voor een glad oppervlak bij het schaven is een snijvlak van 10 graden vereist. Okan laat zich goed draaien en glad afwerken.

Meerwaarde

Toepassingen

Door de grote duurzaamheid kan Okan worden gebruikt voor buitenwerk, vooral voor waterbouwkundige objecten als sluisdeuren, damwanden, palen, havenwerken en onderbouw voor bruggen. Verder kan het overal worden toegepast waar hoge eisen aan sterkte en duurzaamheid worden gesteld, bijvoorbeeld voor dwarsliggers, zware constructies en industrievloeren. Door zijn mooie warme kleur kan het zeer goed dienen voor decoratieve gedraaide artikelen. In Groot Brittannië wordt Okan als vervanger voor Demera groenhart gebruikt.       

< Bekijk de Datasheet

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.